Arthur Kramer Design

Wat is er nou typisch Nederlands

Posted by on jul 20, 2014 in Interieur | 0 comments

In de meeste Nederlandse huishoudens zal je Arabische decoraties tegenkomen, veel mensen zullen niet eens meer weten dat dit van oorsprong Arabische elementen zijn in hun ‘oer Hollandse’ interieur. Door de eeuwen heen zijn er zoveel dingen meegekomen dat veel van de Arabische elementen al niet eens meer opvallen. Iets wat aan de ene kant heel erg mooi is maar aan de andere kant best wel zorgelijk. Maar we zouden geen Nederlanders zijn als we niet pronken met andermans veren, laat me dat toelichten.

  • Tulpen
  • Klompen
  • Kaas
  • Molens

Dat zijn allemaal producten waar wij Nederlanders helemaal bekend om staan, vooral in het buitenland. Geen van deze producten is oorspronkelijk afkomstig uit Nederland. Dus waarom zouden we dan niet onze huizen vol zetten met mooie decoratie stukken en de afkomst daarvan ook niet weten. Het is in ieder geval een feit, de decoraties zijn vaak nagemaakt en niet authentiek maar de uitbeelding en de sfeer die erachter hangt geeft wel hetzelfde beeld. Begrijp het niet verkeerd het is geen negatief iets, maar het is wel verwonderlijk te noemen dat wij Nederlanders bekend staan om een heleboel dingen die van oorsprong niet Nederlands zijn en dat we dan ook nog aan de haal gaan met decoraties uit andere landen omdat die zo mooi staan in ons Hollandse huis.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>